Velg din region

Velg regionen som passer best for din plassering eller dine preferanser.

Velg ditt nettstedsspråk

Denne innstillingen kontrollerer språket for brukergrensesnittet, inkludert knapper, menyer og all tekst på nettstedet. Velg ditt foretrukne språk for best brukeropplevelse.

Velg språk for stillingsannonser

Velg språkene for stillingsannonser du vil se. Denne innstillingen bestemmer hvilke stillingsannonser som vises for deg.

Universitetet i Agder

Doktorgradsstipendiat i musikk i kontekst

2025-02-02 (Europe/Oslo)
Lagre jobben

Om arbeidsgiveren

Disse sidene presenterer sentrale overordnede dokumenter for Universitetet i Agder. Strategidokumentet for Universitetet i Agder ble vedtatt 14. ok...

Besøk arbeidsgiverens side

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for kunstfag, er det ledig 1-2 100% stillinger som doktorgradsstipendiat, tilknyttet Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk, for en periode på tre år, eventuelt fire år med 25 % pliktarbeid. Arbeidssted er for tiden Campus Kristiansand, og den som får stillingen, har residensplikt. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.

Fakultet for kunstfag har ca. 530 studenter og 90 ansatte i vitenskapelige stillinger. Fakultetet består av Institutt for visuelle og sceniske fag, Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk og Institutt for rytmisk musikk.

Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk tilbyr ph.d.-spesialisering i Kunst i kontekst, mastergrad i utøvende musikk, master i kunstfag og bachelorgrad i utøvende musikk, i tillegg til årsstudier og en rekke emner innenfor lærerutdanningene.

Arbeidsoppgaver

Stillingen inngår i fakultetets forskningsplattform Kunst i kontekst. Det er en forutsetning for tiltredelse at stipendiaten er tatt opp på fakultetets ph.d.-program, spesialisering i Kunst i kontekst (KiK). For nærmere opplysninger se studieplan for ph.d.-program i kunstfag, informasjon om KiK-ph.d.-spesialisering, og Forskrift for graden Philosophiae Doctor (ph.d.) ved Universitetet i Agder.

KiK-ph.d.-spesialiseringen åpner opp for to ulike avhandlingsformater, vitenskapelig avhandling i form av monografi eller en sammenstilling av flere mindre arbeider (artikkelbasert avhandling), og kombinert kunstnerisk-vitenskapelig avhandling. Søkerne til stillingen skal opplyse i søknaden hvilket avhandlingsformat de ønsker å arbeide med.

Det samlende fokus for Kunst i kontekst er forskningsspørsmål rettet mot kontekstene som kunst inngår og virker i, det være seg samfunnsmessige, kunstinterne eller andre kunstfaglige kontekster. Denne stillingen retter seg spesielt mot samfunnsmessige kontekster, som for eksempel musikk og utdanning, musikk og helse, eller musikk og demokratisk offentlighet. Et ph.d.-prosjekt i musikk i kontekst vil derfor eksempelvis kunne rette seg mot:

  • musikk som utøvelse av medborgerskap, herunder musikkens funksjon i sosiale grupper og lokalsamfunn eller i utvikling av kulturelle møtearenaer
  • musikkfaglige danningsprosesser i formelle eller uformelle utdanningskontekster
  • musikkens funksjon og bruk i helsefremmende og forebyggende helsearbeid, psykisk helsearbeid og sosialt arbeid
  • musikkinstitusjoners utvikling av nye former for musikalsk deltakelse, eller ny forståelse av institusjoners rolle i samfunnet og kultursektoren

Et ph.d.-prosjekt innenfor disse og tilsvarende felt kan både ta sikte på å øke forståelsen av ulike eksisterende musikkfaglige praksiser, eller å bidra gjennom en praksisdrevet forskning til utvikling av nye praksiser. Prosjektet kan også knytte musikk til andre kunstfag eller andre felt, innenfor rammene av fokuset i utlysningen.

Prosjektet skal knyttes til en av KiK-forskningsgruppene: Kunst og konflikt, Edu-REMP: Reconfiguring Early Music Performance in Education, Kunst og sosiale relasjoner eller Kunst og barn & unge. Søkerne kan i søknaden redegjøre for prosjektets relevans for minst en av disse forskningsgruppene. For nærmere opplysninger se forskningsgruppenes presentasjon på Forskningsgrupper innen kunstfag - UiA. Videre oppfordres det til å søke opptak ved en av de nasjonale forskerskolene for lærerutdanningene.

Basert på det ovenstående, inviterer vi aktuelle søkere til å utarbeide en selvstendig prosjektbeskrivelse. Det forventes at den som ansettes, deltar aktivt i forskningsgruppens aktiviteter.

Nødvendige kvalifikasjoner

Søkerne må ha relevant mastergrad eller tilsvarende høyere utdanning innen fagfeltet musikk. Andre nærliggende fagfelt kan vurderes i særlige tilfeller, ut fra prosjektets relevans og bidrag til musikkpedagogisk forskning. Graden må være oppnådd innen søknadsfristen.

Kriterier for ansettelse i stilling som doktorgradsstipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat.

Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder og i forskningsprosjektet er norsk, men avhandlingen kan gjerne skrives på engelsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Det kreves gode kunnskaper og ferdigheter i engelsk, skriftlig og muntlig.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Relevant tema i masteroppgaven
  • Relevant erfaring/praksis

Personlige egenskaper

  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • Gode evner til å arbeide målrettet, systematisk, konsentrert og selvstendig

Ved vurdering av søkerne legges det vekt på prosjektbeskrivelsen, masteroppgaven, oppnådde eksamensresultater samt eventuelt tidligere publiserte arbeider og relevant erfaring. Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil også bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • Faglig utvikling i en stor, spennende organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
  • Et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
  • Moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse

Mer om UiA som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 532 200 bto. pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søkere skal utarbeide en prosjektbeskrivelse som skal følge søknaden. Prosjektbeskrivelsen skal ha et omfang på maksimum 7 sider inkludert referanseliste. Den skal presentere forskningsfeltet som ph.d-prosjektet bidrar til, presentere og drøfte mulige forskningsspørsmål, materiale, teoretiske perspektiver og forskningsmetoder. Den skal også inneholde en fremdriftsplan innenfor den gitte rammen, budsjett og opplysninger om nødvendig infrastruktur.
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken «Søk stillingen».
Følgende må registreres/lastes opp elektronisk:

  • CV
  • Prosjektbeskrivelse på inntil 7 sider inkludert referanseliste
  • Masteroppgave/hovedfagsoppgave (fulltekst)
  • Fullstendig publikasjonsliste over vitenskapelige publikasjoner og ev. kunstneriske arbeider
  • Inntil 5 vitenskapelige publikasjoner (i tillegg til masteroppgaven)
  • Inntil 5 faglige formidlingstekster og/eller utviklingsarbeider
  • Vitnemål med karakterutskrift for all utdanning utover videregående skole til og med bachelorgrad
  • Vitnemål med karakterutskrift for høyere grad/mastergrad med oversikt over hvilke emner/kurs som inngår i graden
  • Dersom søkeren har en tverrestetisk master, må fordypning dokumenteres
  • Attester

Søkere med utdanning fra utlandet skal vedlegge en offisiell beskrivelse av karaktersystemet der utdanningen er avlagt.
Søkere fra ikke-skandinaviske land må dokumentere språkkunnskaper i norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig (flytende).
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et
skandinavisk språk eller engelsk.
Søknadsfrist: 2. februar 2025

Digitalt søkerseminar: Det tilbys et digitalt søkerseminar 5. desember
For påmelding til søkerseminaret, send e-post til clare.hildebrandt@uia.no, påmeldingsfrist: 3. desember

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Professor Anne Haugland Balsnes, ph.d.-programleder, mobil +47 481 87 108, e-post anne.h.balsnes@uia.no
    Instituttleder ved Institutt for klassisk musikk og musikkpkedagogikk Birte Myhrstad, tlf. 977 46 220, e-post birte.myhrstad@uia.no
     
  • For spørsmål om søknadsprosessen:
    Seniorrådgiver Tone Elisabeth, mobil +47 911 00 030, e-post tone.e.furre@uia.no

Sammen om kunnskap

Når engasjerte mennesker samles om kunnskap, er alt mulig.

Universitetet i Agder kombinerer Sørlandets unike varme og nærhet med førsteklasses vitenskapelig, teknologisk og kunstnerisk kompetanse.

Vil du jobbe med oss for å skape bedre løsninger på våre felles utfordringer?

Om Universitetet i Agder (UiA)

Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser.

Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder. Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.

Arbeidsoppgaver

Tittel
Doktorgradsstipendiat i musikk i kontekst
Arbeidsgiver
Plassering
Universitetsveien 25 Kristiansand, Norge
Publiseringsdato
2024-10-25
Søknadsfrist
2025-02-02 23:59 (Europe/Oslo)
2025-02-02 23:59 (CET)
Jobbtype
Område
Lagre jobben

Flere jobber fra denne arbeidsgiveren

Viser jobber på Engelsk, Svensk, Norsk, Dansk Endre innstillinger

Om arbeidsgiveren

Disse sidene presenterer sentrale overordnede dokumenter for Universitetet i Agder. Strategidokumentet for Universitetet i Agder ble vedtatt 14. ok...

Besøk arbeidsgiverens side