Ved Universitetet i Agder, Fakultet for kunstfag er det ledig en 100% stilling som førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor i forming/ kunst og håndverk tilknyttet Institutt for visuelle og sceniske fag. Fagmiljøet har spesialrom og undervisning både ved Campus Kristiansand og Campus Grimstad. I tillegg gjennomføres kurs og emner desentralisert. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.
Fakultet for kunstfag har rundt 530 studenter og 90 ansatte i vitenskapelige stillinger. Fakultetet består av Institutt for visuelle og sceniske fag, Institutt for rytmisk musikk, Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk.
Institutt for visuelle og sceniske fag tilbyr ph.d.-spesialisering i kunst i kontekst, mastergrad i kunstfag, bachelor i Teater, skuespill og regi og bachelorgrad i Visuell kunst og formidling (samt tilhørende årsstudier). Instituttet tilbyr flere EVU-emner (Etter- og videreutdanning), samt en rekke emner innenfor de ulike lærerutdanningene. Instituttet anvender et bredt og åpent kunstbegrep, og studietilbudene kombinerer didaktisk, vitenskapelig og utøvende/skapende praksis.
Arbeidsoppgavene er primært knyttet til undervisning og veiledning innen barnehagelærerutdanningen (BLU). Dette innebærer formingsdelen av det obligatoriske kunnskapsområdet «Kunst, kultur og kreativitet», samt valgbare fordypningsemner og bacheloroppgaver innen formingsfaget.
Den som blir ansatt vil også inngå i UiAs faglige ressurs inn mot kompetanseordningene; Rekomp, Dekomp og Kompetanseløftet. Videre vil den som blir ansatt jobbe med å utvikle nye EVU-tilbud rettet mot skole og barnehage. Det kan også blir aktuelt å bruke søkerens kompetanse innen grunnskolelærerutdanningen.
Den som ansettes må kunne ivareta daglig drift av studieprogrammene, som faglig administrasjon og praksisoppfølging, samt bidra til fagmiljøets forsknings- og utviklingsarbeid.
Fakultet for kunstfags FoU-aktiviteter er knyttet til forskning, kunstnerisk og faglig utviklingsarbeid. Den som ansettes i stillingen vil bli tilknyttet FoU-plattformen KiK-Kunst i kontekst, og kan inngå i en av forskningsgruppene: Kunst og barn & unge, Kunst og konflikt eller Kunst og sosiale relasjoner.
For nærmere opplysninger, se forskningsgruppenes presentasjon på
https://www.uia.no/om-uia/senter-og-nettverk/kik/
Kriterier for ansettelse fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.
For stillinger som førsteamanuensis har UiA kriterier for ansattes utdanningsfaglige kompetanse. For stillinger som førstelektor/universitetslektor kreves dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere slik basiskompetanse, må skaffe seg dette i løpet av to år, eventuelt gjennomgå UiAs kurs i universitetspedagogikk.
Den som ansettes må ha mastergrad eller tilsvarende innen fagfeltet, og kompetanse fra barnehage eller skole. Denne kompetansen kan bygge på egen profesjonsutdanning, undervisningserfaring eller gjennom forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid. Graden må være oppnådd innen søknadsfristen.
Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Det kreves også at søkeren behersker engelsk skriftlig og muntlig.
Aktuelle kandidater til stillingen vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Det vil bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren.
For å kunne fungere i stillingen forutsettes gode evner til samarbeid, kommunikasjon og organisering.
Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.510, kode 1011 førsteamanuensis, kr. 670 000 - 790 000 brutto pr. år, kode 1198 førstelektor, kr. 670 000 - 790 000 brutto pr. år, eller kode 1009 universitetslektor kr. 600 000 - 700 000 brutto pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må påregne endring i organisering og oppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalg for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.
Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren.
Mer om ansettelsesprosessen.
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".
Følgende må lastes opp elektronisk:
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.
Søknadsfrist: 31.12.24.
For spørsmål om stillingen:
For spørsmål om søknadsprosessen:
Når engasjerte mennesker samles om kunnskap, er alt mulig.
Universitetet i Agder kombinerer Sørlandets unike varme og nærhet med førsteklasses vitenskapelig, teknologisk og kunstnerisk kompetanse.
Vil du jobbe med oss for å skape bedre løsninger på våre felles utfordringer?
Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser.
Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder. Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.
Disse sidene presenterer sentrale overordnede dokumenter for Universitetet i Agder. Strategidokumentet for Universitetet i Agder ble vedtatt 14. ok...
Besøk arbeidsgiverens side