Universitetet i Agder

Doktorgradsstipendiat innen samfunnsvitenskapelige fag om ungt utenforskap

2025-01-02 (Europe/Oslo)
Lagre jobben

Om arbeidsgiveren

Disse sidene presenterer sentrale overordnede dokumenter for Universitetet i Agder. Strategidokumentet for Universitetet i Agder ble vedtatt 14. ok...

Besøk arbeidsgiverens side

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for samfunnsvitenskap er en 100 % stilling som doktorgradsstipendiat i samfunnsvitenskap, tilknyttet Institutt for sosiologi og sosialt arbeid (ISS), for en periode på tre år, eventuelt fire år med 25 % pliktarbeid. 

Arbeidssted er Campus Kristiansand.

Tiltredelse etter avtale med fakultetet.

Fakultet for samfunnsvitenskap har fire institutter: Institutt for sosiologi og sosialt arbeid (ISS), Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging (IGUS), Institutt for informasjonssystemer (IIS) og Institutt for statsvitenskap og ledelse (ISL). For mer informasjon om fakultetet, trykk her.

ISS tilbyr studier i sosiologi, sosialt arbeid og barnevern på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, og bidrar i tillegg med undervisning i barnehage- og lærerutdanningene ved UiA.

Utgangspunktet for denne utlysningen er levekårsutfordringer for barn og unge på Agder og behovet for å styrke kompetansen for profesjonsutøvere som arbeider med utsatt ungdom. Stillingen er knyttet til en tverrfaglig satsning innenfor profesjonsforskningsfeltet på UiA og har som mål å styrke kunnskap om ungt utenforskap.

Instituttet har forskningsgrupper innenfor barndom og samfunn, velferd og velferdstjenester, samfunnsfagdidaktikk og utdanningsforskning, institusjonell etnografi, og sosiologisk teoriutvikling og analyse. Kandidatene som tilsettes vil knyttes til en av disse forskningsgruppene. Kandidaten vil også kunne tilknyttes Nettverk for profesjonsrettet forskning ved UiA (PRONETT).  

Arbeidsoppgaver

Vi søker etter kandidater som ønsker å forske på ulike forhold som bidrar til å skape og opprettholde utenforskap blant unge. Aktuelle temaområder for doktorgradsprosjektet kan være (men er ikke begrenset til): 

  • utenforskap, sosiale media og digital teknologi 
  • minoriteter, rasisme og utenforskap
  • profesjonsutøvelse og tverrfaglig samarbeid
  • institusjoners integrerende og ekskluderende rolle 
  • ungdom og kriminalitet
  • unge utenfor skole, utdanning og arbeidsliv 

Den som tilsettes vil få veiledning fra en ansatt ved ISS med forskerkompetanse og faglig relevant bakgrunn. På bakgrunn av prosjektets faglige relevans kan det også være aktuelt med veileder fra et annet fagmiljø ved UiA. Kandidaten forventes å søke opptak i forskerskolen PROFRES.

Det er en forutsetning for tiltredelse at stipendiaten tas opp på UiAs ph.d.-program ved Fakultet for samfunnsvitenskap.

Nødvendige kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse i stilling som doktorgradsstipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat.

Stipendiatene må ha nødvendige kvalifikasjoner for opptak til fakultetets ph.d.-program og vil bli tilknyttet en av instituttets forskergrupper. Mer om fakultetets forskergrupper og doktorgradsprogram.

Kvalifikasjonskravet er fullført mastergrad eller tilsvarende innenfor sosiologi, barnevern, sosialt arbeid, lærerutdanning med spesialisering innenfor samfunnsfag, evt. andre relevante samfunnsvitenskapelige fag, med et gjennomsnittlig karakternivå på B eller bedre.

Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig, ved ansettelsestidspunktet. Det kreves gode kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig.

Søkere skal utarbeide en prosjektbeskrivelse, som skal følge søknaden. Prosjektbeskrivelsen skal ha et omfang på inntil 10 sider, inkludert litteraturliste, og skal presentere og diskutere mulige forskningsspørsmål, relevant teori, tidligere litteratur og evt. metode/empiri.

Prosjektbeskrivelsen skal også inneholde en fremdriftsplan for arbeidet. Kvaliteten på prosjektbeskrivelsen vil bli tillagt stor vekt i vurderingen av søknadene.

Ønskede kvalifikasjoner

Av ønskede kvalifikasjoner ser vi etter kandidater som har:

  • et sterkt engasjement for faglig originalitet og utmerkethet
  • erfaring fra forskningsprosjekt(er) og vitenskapelig publisering
  • erfaring med gjennomføring av akademisk undervisning i universitetssammenheng (forelesninger og/eller seminarer).

Personlige egenskaper

  • evne til kritisk refleksjon og til å gjennomføre et originalt, vitenskapelig fremragende prosjekt som kan gi et selvstendig bidrag til forskningslitteraturen 
  • stor arbeidskapasitet
  • evne til arbeide målrettet, organisert, fokusert og selvstendig
  • evne til å samarbeide i forskningsfellesskap
  • motivasjon for å bidra til et godt faglig og sosialt arbeidsmiljø
  • gode kommunikasjonsevner (både skriftlig og muntlig).

Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Ved vurdering av søkerne legges det vekt på oppnådde eksamensresultater, relevans av faglig bakgrunn, tidligere publiserte vitenskapelige arbeider, samt prosjektbeskrivelsens kvalitet og relevans. Videre vil søkerne rangeres etter vurdering av den enkeltes kompetanse og potensial.

Fakultet for samfunnsvitenskap

Vi tilbyr

  • faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • faglig relevant veiledning på doktorgradsprosjektet
  • et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Mer om UiA som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 532 200 bto pr. år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en».

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt lenken «Søk stillingen».

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • universitetsvitnemål med karakterer
  • prosjektbeskrivelse på maksimum 10 sider inklusiv litteraturliste. Skissen skal presentere forskningsspørsmål, teori, metode, mulig empiri og fremdriftsplan innenfor den gitte tidsrammen.
  • evt. vitenskapelige publikasjoner (inntil 3), inkl. liste over vitenskapelige og andre faglig relevante publikasjoner
  • masteroppgave
  • attester

Navn og kontaktopplysninger (telefonnummer og e-postadresse) til to referanser bør også inkluderes.

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 2. januar 2025.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

Om Universitetet i Agder (UiA)

Universitetet i Agder har over 2000 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder.

Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.

Tilleggsinformasjon

Arbeidssted:

Campus Kristiansand, Gimlemoen 25, 4630 Kristiansand S (Kristiansand kommune)

Arbeidsoppgaver

Tittel
Doktorgradsstipendiat innen samfunnsvitenskapelige fag om ungt utenforskap
Arbeidsgiver
Plassering
Universitetsveien 25 Kristiansand, Norge
Publiseringsdato
2024-10-04
Søknadsfrist
2025-01-02 23:59 (Europe/Oslo)
2025-01-02 23:59 (CET)
Jobbtype
Lagre jobben

Flere jobber fra denne arbeidsgiveren

Om arbeidsgiveren

Disse sidene presenterer sentrale overordnede dokumenter for Universitetet i Agder. Strategidokumentet for Universitetet i Agder ble vedtatt 14. ok...

Besøk arbeidsgiverens side

Interessante artikler