Vælg den region, der bedst passer til din placering eller dine præferencer.
Denne indstilling styrer sproget for brugergrænsefladen, inklusive knapper, menuer og al tekst på webstedet. Vælg dit foretrukne sprog for den bedste browsingoplevelse.
Vælg de sprog for jobannoncer, du vil se. Denne indstilling afgør, hvilke jobannoncer der vises for dig.
Ved Universitetet i Agder, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap er det ledig en 100 % stilling som doktorgradsstipendiat i Helseinformatikk for en periode på tre år, evt. fire år med 25 % annet karrierefremmende arbeid. Stillingen er tilknyttet Institutt for helse- og sykepleievitenskap, Arbeidssted er Campus Grimstad. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.
Fakultetet har fire institutter; Institutt for helse- og sykepleievitenskap, Institutt for ernæring og folkehelse, Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving og Institutt for psykososial helse.
Doktorgradsstipendiaten vil være koblet til forskningsgruppen ProfHealth og Senter for e-helse. Hovedveileder for stipendiaten vil være førsteamanuensis Hege Mari Johnsen.
Tema for stipendiaten vil være fagområdet helseinformatikk. Ph.d.-prosjektet har som formål om å utvikle ny kunnskap om hvordan KI kan benyttes for å forenkle arbeidsprosesser relatert til generering og gjenbruk av helsedata i elektronisk pasientjournal (EPJ) i kommunale helsetjenester/sykehjem. Aktuelle tilnærminger til prosjektet vil være å utforske sykepleieres aksept og tillit til bruk av KI relatert til planlegging og dokumentasjon av sykepleie, utforske sykepleiernes nåværende arbeidsprosesser, samt utforske hvordan KI kan benyttes for å støtte sykepleieres arbeidsprosesser i arbeid med produksjon og bruk av helsedata.
Det er utviklet en tematisk innramming (betenkning) for prosjektet som kan fås ved henvendelse til Hege Mari Johnsen [email protected] eller Lene Baagøe Laukvik [email protected]. Stipendiaten skal gjennomføre et forskningsprosjekt som tar utgangspunkt i den tematiske innrammingen. Søkere bes derfor å skrive frem et forslag til prosjektplan basert på betenkningen for stillingen og som svarer til formålet med prosjektet. PhD-kandidaten vil i samarbeid med veilederteamet utarbeide en endelig prosjektplan. I tillegg vil en referansegruppe bli etablert.
Det er en forutsetning for tiltredelse at stipendiaten tas opp på UiAs ph.d.-program ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap. Mer informasjon finnes her.
Kriterier for ansettelse i stilling som doktorgradsstipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat.
Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Det kreves gode kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig.
Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 536 200 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".
Følgende må lastes opp elektronisk:
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Søkeren kan velge språk (norsk eller engelsk) når de skriver prosjektplan og motivasjonsbrev.
Søknadsfrist: 13.06.25.
For spørsmål om stillingen:
For spørsmål om søknadsprosessen:
The University was officially established in 2007, but has a history dating back to 1839, and was formerly known as Agder University College.
Besøg arbejdsgiverens side