VID Specialized University

Dekan ved Fakultet for teologi, diakoni og ledelsesfag

2022-12-20
Lagre som favoritt

Om arbeidsgiveren

VID Specialized University undertakes education and research in the fields of health and social sciences, educational science, management, diaconia...

Besøkt arbeidsgiverens side

Kort om 

VID vitenskapelige høgskole søker etter ny dekan for Fakultet for teologi, diakoni og ledelsesfag. Fakultetet er i vekst, og vi ser etter deg som har en involverende, motiverende og samlende lederstil og som kan bidra til videreutvikling av fakultetets studietilbud og forskningssatsninger.

Om fakultetet

Fakultetet tilbyr studier innenfor teologi, diakoni, verdibasert ledelse og samfunnsfag, og har en sterk forskningsprofil innenfor disse programområdene. Fakultetet har 950 studenter og 83 ansatte, og tilbyr en rekke bachelorprogram og masterprogram. Fakultetet har også ansvar for ph.d.-programmet i teologi og religion, med om lag 30 doktorgradsstudenter, organisert i Senter for misjon og globale studier (Stavanger).

Girkolaš Oahpahusguovddáš Davvin/Kirkelig utdanningssenter i nord (Tromsø) er en del av fakultetet, og tilbyr praktisk-kirkelig utdanning til alle kirkelige profesjoner.

Fakultetet driver omfattende oppdragsvirksomhet gjennom Senter for verdibasert ledelse og innovasjon (Oslo) og Senter for interkulturell kommunikasjon (Stavanger).

Om stillingen

Dekanen rapporterer til rektor og inngår i rektors ledergruppe. Dekanen forventes å medvirke aktivt i høgskoleovergripende utviklingsprosesser og organer/utvalg internt i VID, samt å representere VID overfor eksterne samarbeidspartnere. Fakultetet har et omfattende samarbeidsnettverk regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Dekanen har det overordnede faglige og administrative ansvaret for fakultetets utdanninger og forskningsvirksomhet, og forventes å lede fakultetets videre utvikling i tråd med VIDs strategi for 2022-2024 og VIDs planer om å bli akkreditert som et verdibasert universitet.

Dekanen vil bidra til å styrke faglig samarbeid internt på fakultetet og på tvers av fakultetene ved VID.

Fakultetet tilbyr studier i Oslo, Stavanger og Tromsø, og dekan vil ha personalansvar for ledere for programområdene og underliggende enheter.

Fakultetet er globalt engasjert, og det forventes at dekan bidrar til strategisk videreutvikling av samarbeid med utdanningsinstitusjoner, kirker og organisasjoner særlig i det globale sør.

Arbeidssted for dekanen er enten Oslo eller Stavanger. Siden fakultetet er lokalisert på flere campuser, vil det være en del reisevirksomhet i stillingen. VID har god erfaring med digital samhandling, og vil videreutvikle dette i årene fremover.

Kvalifikasjoner

Den rette kandidaten har:

  • erfaring fra ledelse og administrasjon i kunnskapsorganisasjoner
  • bred forsknings- og undervisningserfaring innenfor ett eller flere av fakultetets programområder
  • oppnådd doktorgrad
  • engasjement for og god forståelse av kirkelige utdanninger og kirkelige samarbeidspartnere, særlig Den norske kirke
  • fortrinnsvis en teologisk/kristendomsfaglig utdanningsbakgrunn

Egenskaper

Personlige egenskaper vil bli vektlagt, særlig gode samarbeidsevner, evne til nytenkning og strategisk arbeid, samt gode administrative egenskaper.

Det kreves god muntlig og skriftlig framstillingsevne på et skandinavisk språk og engelsk.

Dekanen er forpliktet på høgskolens grunnlag, formål, verdigrunnlag og strategier, og forventes å kunne promotere dette aktivt, både internt og eksternt.

Vi kan tilby

Som dekan får du en nøkkelrolle i den spennende reisen fra høgskole til universitet og mulighet til å være en del av en verdibasert utdanningsinstitusjon med høye faglige ambisjoner.

Som ansatt ved VID kommer du til et trivelig arbeidsmiljø med høy kompetanse og stort engasjement. Vi har gode velferdsordninger og medlemskap med gode låne- og pensjonsvilkår i Statens pensjonskasse.

Dekanstillingen er en åremålsstilling med midlertidig tilsetting i fire år (UHL § 6-4). Åremålet vil bli utlyst i god tid før åremålsperioden går ut, og kan fornyes med inntil to nye perioder, til sammen 12 år. Den som tilsettes vil etter endt åremål kunne tilbys fast grunnstilling, etter søknad på utlyste stillinger.

Søknad

Søknaden med vedlegg sendes via linken «Søk stillingen» øverst på denne siden og må inneholde:

  • søknad med CV
  • vitnemål og attester

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn.

Søknadsfrist: 20.12.2022

Tiltredelse: 01.08.2023 eller etter avtale

Søkere som inviteres til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål, attester og tre referanser.

Kontakt

For spørsmål om stillingen ta kontakt med rektor Bård Mæland 40406029/ bard.maeland@vid.no eller HR-sjef Susanne Deila Finne 95854772/ susanne.finne@vid.no

Arbeidsoppgaver

Tittel
Dekan ved Fakultet for teologi, diakoni og ledelsesfag
Plassering
Engelsminnegate 16A Stavanger, Norge
Publiseringsdato
2022-11-21
Søknadsfrist
2022-12-20
Jobbtype
Lagre som favoritt

Flere jobber fra denne arbeidsgiveren

Om arbeidsgiveren

VID Specialized University undertakes education and research in the fields of health and social sciences, educational science, management, diaconia...

Besøkt arbeidsgiverens side

Interessante artikler

...
Inclusive Education for All Free University of Bozen - Bolzano 4 min lesning
Flere stories