Ved Institutt for helse, Fakultet for helsevitenskap i Stavanger, er det ledig stilling som førsteamanuensis/ førstelektor i ergoterapi med tiltredelse 01.12.2023, eller etter avtale.
Stillingen som førsteamanuensis/førstelektor skal bidra til å bygge opp og utvikle bachelorstudiet i ergoterapi, i tett samarbeid med resten av fagmiljøet og instituttet. Vi søker etter en person som fortrinnsvis har grunnutdanning som ergoterapeut, og som har førstekompetanse innen ett eller flere av ergoterapiens fagområder. Vi søker spesielt etter en person med kompetanse innen arbeidshelse som kan undervise og veilede i bacheloroppgaveemnet.
Fakultet for helsevitenskap har 3600 studenter og mer enn 250 ansatte og tilbyr en rekke helsefaglige utdanninger på bachelor- og masternivå i Oslo, Sandvika, Bergen, Sandnessjøen og Stavanger. Fakultetet har en omfattende forskningsaktivitet og utvikler for tiden et ph.d.-program innen helse og samhandling. På vår campus i Stavanger har vi moderne og topp utstyrte undervisningslokaler og simulerings- og ferdighetssenter.
Stillingen er tillagt oppgaver knyttet til studieprogrammets faglige og vitenskapelige arbeidsområder og vil ha ansvar for:
Arbeidsoppgavene i stillingene forutsetter utpreget samarbeid med kolleger tilknyttet fagmiljøet i Stavanger.
Det er også ønskelig med:
Det kreves god muntlig og skriftlig framstillingsevne på et skandinavisk språk og engelsk. Søkere som ikke har tilstrekkelig kunnskaper i skandinavisk, må innen tre år etter tiltredelse ha tilegnet seg norskkunnskaper tilsvarende nivå B2.
I en helhetsvurdering av søkere vil det bli lagt vekt på personlig egnethet.
Vi søker etter kolleger med førstekompetanse.
For ansettelse som førsteamanuensis kreves norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet.
For ansettelse som førstelektor kreves dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling. Spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet vil bli tillagt vekt.
Generelle kriterier for ansettelse som førsteamanuensis/førstelektor fremgår av: FOR 2006-02-09 nr.129: Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger, VIDs interne retningslinjer for vurdering av førstelektorkompetanse og Retningslinjer for vurdering av utdanningsfaglig kompetanse ved VID.
Søkere til stilling som førstelektor bes legge ved et profileringsdokument som sammenfatter søknadsgrunnlaget og som viser kompetansefeltet som legges frem til bedømmelse.
Dersom det ikke melder seg kvalifiserte søkere på førstenivå, kan det være aktuelt med midlertidig ansettelse som høgskolelektor i inntil 3 år med krav om arbeid mot førstekompetanse før fast ansettelse (jf. Universitets- og høyskoleloven §6-5). Dersom sakkyndig utvalg vurderer at kandidaten har kommet langt i løpet mot oppnåelse av førstekompetanse og vil kunne søke om opprykk innen rimelig tid, vil fast ansettelse som høgskolelektor vurderes.
Dersom en søker ikke har førstekompetanse, må søker vedlegge en plan for å kunne kvalifisere seg for dette, eller være i gang med å kvalifisere seg for dette, i løpet av ansettelsesperioden.
Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn.
Den som ansettes må kunne arbeide lojalt i samsvar med mål og verdigrunnlag ved VID vitenskapelige høgskole og rette seg etter de lover, forskrifter, retningslinjer og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.
Høgskolen vil gjennomføre prøving av pedagogiske kvalifikasjoner i forbindelse med intervju.
Det vil bli brukt sorteringskomité/adminitativ gjennomgang og det kan ikke forventes at alle søkere vil få en vurdering av sakkyndig utvalg. Sorteringskomiteens innstilling sendes ikke ut.
Søknaden med vedlegg sendes via linken «Søk stillingen» øverst på denne siden og må inneholde:
Søkere som har høyere utdanning fra utlandet skal søke om NOKUTs generelle godkjenning (www.nokut.no).
Vennligst merk at alle relevante dokumenter må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk, enten som original eller i oversettelse.
Det er svært viktig at hvert av de vitenskapelige arbeidene som skal vurderes, i sin helhet blir lastet opp som vedlegg til søknaden. Ved behov for innsendelse av bøker vennligst ta kontakt med HR-seksjonen.
Ufullstendige søknader vil normalt ikke behandles.
Søknadsfrist: 09.10.2023
Tiltredelse: 01.12.2023 eller etter avtale
Kun søkere som benytter seg av søknadsportalen er aktuelle for stillingen.
Søkere som inviteres til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål, attester og tre referanser.
Kjersti Lunde Ellingsen, studieleder ergoterapi, kjersti.ellingsen@vid.no, telefon +47 48034931
Kristin Fjelde Tjelle, instituttleder, kristin.fjelde.tjelle@vid.no, telefon +4740406030
VID driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi. Vi tilbyr omtrent 60 studieprogrammer på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Ambisjonen vår er å bli Norges universitet innen 2028.
Med nesten 6000 studenter og 600 ansatte er VID en av de største private høgskolene i Norge. Våre campuser finner du i Oslo, Bergen, Stavanger, Sandvika og Tromsø. Vi har også et desentralisert utdanningstilbud på Helgeland.
Gjennom våre studier utdannes kunnskapsrike, reflekterte og modige profesjonsutøvere. VID har en sterk forskningsprofil innen praksisrelevant forskning, mangfold, sosial ulikhet, særlig sårbare grupper og global kristendom.
Bokstavene VID står for Vitenskapelig, Internasjonal og Diakonal.
Vårt motto er Engasjert for mennesket – lokalt og globalt.
Kjersti Lunde Ellingsen
Studieleder ergoterapi
+47 48034931
kjersti.ellingsen@vid.no
VID Specialized University undertakes education and research in the fields of health and social sciences, educational science, management, diaconia...
Besøkt arbeidsgiverens side